04/17: MBW wordt WOUTERS KACHELS


Zelfde service met de vertrouwde gezichten enkel in een nieuw jasje. Onze nieuwe webstek: wwww.wouterskachels.be

Kachels en haarden

Kiest u voor sfeer en gezelligheid ? Bent u eerder op zoek naar warmte en functionaliteit? De keuze tussen een kachel of haard is strikt persoonlijk en is vooral afhankelijk van uw verwachtingen. Een overzicht:

Kachels

De keuze voor een kachel wordt vaak gemaakt op basis van haar functionaliteit. Ze is daarom vooral bedoeld om warmte vrij te geven. Het rendement van de hedendaagse houtkachels ligt tussen de 75 en 85%. Een houtkachel is daardoor een zeer milieuvriendelijk manier om uw woning te verwarmen. De kachel is vrijstaand en heeft daardoor als bijkomend voordeel dat ze veel stralingswarmte vrijgeeft.  

Haarden

Een haard op een centrale plaats in de woning zorgt voor sfeer en gezelligheid. Het biedt verschillende mogelijkheden voor het design. Afhankelijk van de stijl van uw woning, kiest u voor de hoek- of tunnelmodellen of de modellen met 3 of 4-zijdig glas waarbij een ruimer zicht op het vlammenspel gecreëerd wordt.  

Brandstoffen

Zoveel haarden en kachels, zoveel keuze in brandstoffen. Hout, gas of houtpellets zijn de voornaamste brandstoffen en ook hier geldt weer: kies de brandstof naar uw eigen wensen.

Valt uw keuze op hout, dan heeft u het mooiste vlambeeld en het geluid van echt vuur. Het is bovendien vrij goedkoop en geeft veel warmte.

Gas geeft een hoog rendement en is eenvoudig te bedienen via afstandsbediening. Daarenboven vragen gashaarden en kachels het minste onderhoud. U dient slechts heel af en toe het glas te poetsen. Gas biedt de ruimste keuze in verschillende modellen.  

Houtpellets is een zeer zuinig brandstof die dankzij haar zuivere verbranding voor weinig as in de aslade zorgt. Hierdoor is ook bij houtpellets weinig onderhoud nodig. Ze geven veel warmte af en u moet ze veel minder vaak bijvullen dankzij hun autonome werking. De elektronische sturing zorgt voor een eenvoudige bediening. 

Wenst u meer uitleg bij de brandstof en de haard of kachel die bij u past? Kom dan vrijblijvend langs in onze toonzaal, wij adviseren u graag bij het maken van uw keuze.